MP Vyapam mostly asked English Appropriate preposition Questions-10Questions

By | February 2, 2018

MP Vyapam mostly asked English appropriate preposition 10 Questions:-


1)Choose the appropriate preposition for the given sentence:

Today, there is more emphasis ______ domain expertise and global exposure.
1. and
2. for
3. most
4. on


Correct Answer:-
on


2)Choose the appropriate preposition for the given sentence:

Did you arrive there ______ night?
1. at
2. through
3. in
4. on


Correct Answer:-
at


3)Choose the appropriate preposition for the given sentence:

We will supply the goods ______ receipt of your order.
1. at
2. for
3. in
4. on


Correct Answer:-
on


4)Choose the appropriate prepositions for the given sentence:

Let’s decide ______ the date ______ the next meet.
1. at, by                                                                                                                                                                                                      2. for, from
3. to, to
4. on, for


Correct Answer:-
on, for


5)Choose the appropriate preposition  for the given sentence:

I am making Mom and Dad ______ Christmas present that I will send through ______ mail.
1. a, the
2. a, a
3. an, a
4. a, an


Correct Answer:-
a, the


6)Choose the appropriate articles for the given sentence:

______ AICTE is all set to deliver ______ lethal blow to all those insertions that are not following their
prescribed norms.
1. The, a
2. A, a
3. A, the
4. The, the


Correct Answer:-
The, a


7)Choose the appropriate articles for the given sentence:

She is ______ expert in vocational and communication skills management for ______ BPO sector.
1. a, the
2. the, a
3. an, the
4. the, an


Correct Answer:-
an, the


8)Choose the appropriate articles for the given sentence:

On his fieenth birthday, the boy made ______ unreasonable demand from his parents for ______ car.
1. the, the
2. an, a
3. the, an
4. a, an


Correct Answer:-
an, a


9)Choose the appropriate usage to fill in the blank:

This book is ______ interesting.
1. very
2. too
3. simply
4. much


Correct Answer:-
very


10) Choose the appropriate preposition  to fill in the blank:

When our original plan failed, we had to think of something to do ______.
1. in place
2. or else
3. instead
4. otherwise


Correct Answer:-
instead



For more questions Subscribe to www.studyfussion.com………….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *